Špenátový nákyp s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 balíček mraženého špenátu
200 g vařeného uzeného masa
2 polévkové lžíce másla
3 vejce
2 rohlíky
3 stroužky česneku
špetku mletého pepře
trochu mléka
sůl, polévkové koření typu vegeta
tuk na vymazání
jemná strouhanka na vysypání zapékací misky nebo formy
Postup přípravy
Špenát podusíme. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme je v mléce. V misce utřeme máslo se žloutky a solí, přidáme vymačkané rohlíky, špenát, nadrobno pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, pepř a polévkové koření. Nakonec opatrně vmícháme dotuha ušlehaný sníh ze tří bílků.
Hmotu vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky nebo do nízké bábovkové formy (věnec) a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Jako příloha se hodí americké nebo šťouchané brambory.
Hmotu vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky nebo do nízké bábovkové formy (věnec) a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Jako příloha se hodí americké nebo šťouchané brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé